Heb je een lek? Contacteer Decatec!

Onze diensten

Lekopsporing Oost-Vlaanderen

Lekopsporing is geen sinecure. Doe beroep op Decatec, wij sporen je lek op zonder daarvoor eerst onnodig je vloer, muur, of andere infrastructuur open te breken. Dankzij onze expertise en hoogtechnologische apparatuur vinden wij snel de oorzaak van uw lek en zorgen wij voor een gepaste oplossing. Reken op ons voor al uw lekopsporingen in de regio Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, heb je verder nog vragen of wens je beroep te doen op onze vakkennis in het opsporen van lekken? Contacteer ons.

GASDETECTIE

Traceergasdetectie

Bij een lekgas- of traceergasdetectie wordt de leiding onder druk gebracht met een
niet-gevaarlijk of brandbaar lekgas. Vervolgens wordt de gehele leiding met een speciale traceergasdetectietoestel nagelopen op eventuele lekkages (werkt ook door tegels, hout, beton, asfalt e.d.).

Gasdetectie

Lekdetectie op gasleidingen stelt bijzondere voorwaarden aan de apparatuur. Alleen de meest gevoelige sensoren en de veiligste apparatuur wordt door ons ingezet. Het te onderzoeken traject van de gasleiding (onder-, bovengronds, in gebouwen, muren of vloeren) wordt met uiterst gevoelige explosieveilige detectoren op lekkages onderzocht.

INFRAROOD THERMOGRAFIE

Met onze warmtebeeld camera’s zijn lekkages op warmwater – en verwarmingsleidingen perfect te lokaliseren. Voor gebouwinspectie, warmteverliesmetingen, lekkende muren en daken is dit eveneens een uitstekende meetmethode.

ULTRASOON

Bij deze meettechniek wordt op diverse punten van de leiding de aanwezige geluidswaarde gemeten en met elkaar vergeleken. De meting vindt plaats direct op de buis of aan de oppervlakte (asfalt, straatwerk of in de grond boven de leiding). Met deze techniek is het mogelijk om veel meetpunten en grotere afstanden in relatief korte tijd door te meten.

VOCHTMETER

Meetapparaat voor hout – en materiaalvochtigheid met geïntegreerde vochtmeting en NTC luchtthermometer. Nauwkeurig meten van de houtvochtigheid dankzij de opgeslagen karakteristieke curves voor bv. beuk, spar, lariks, eik, den en esdoorn. Karakteristieke curves voor cement, verharde steen, beton, pleister, cementkalk en baksteen.Meting van temperaturen en vochtigheid van de omgevingslucht. Luchtvochtigheidsmeting met de stabiele Testo – vochtsensor incl. dauwpuntsberekening en Wet Bulb (natte bol)

INSPECTIECAMERA’S EN ENDOSCOPEN

Afvoerleidingen alsook rioleringen, kunnen aan de hand van een inspectiecamera ook onderzocht worden naar eventuele schade of breuken
De full color – camera bestaat uit een draaibare lens met verschillende diameters en een duwkabel.Tevens zijn wij ook in het bezit van een miniatuur camerakop met een diameter van 26mm met flexibele aansluiting, geschikt voor kleinere afvoerleidingen.

Indien de ruimten/gedeelten moeilijk toegankelijk zijn kunnen we gebruik maken van de verschillende endoscopen: 6,8 of 10mm. Een voorbeeld als toepassing zou kunnen zijn in een buis in buis toevoer. (Alpex, Henco,..)

AFPERSPOMP/DRUKTEST

We maken hier gebruik van een afperspomp die we aansluiten op een koud of warmwaterleiding. We zetten de leiding onder druk en controleren op het drukverlies. Zo kunnen we al weten op welk leidingnet het eventuele lek zich bevindt. Meestal kunnen we dit toepassen op koude en warme waterleidingen.

ROOKGENERATOR

Met de rookgenerator zijn wij in de mogelijkheid snel breuken in oa afvoerleidingen op te sporen alsook geurproblemen te localiseren.
Waar immers de geur naar boven komt zal ook de rook doorkomen en zo een zichtbaar effect geven ook de grond of muur.
De rooktest kan eventueel ook nog gebruikt worden voor

  • Afdichtingstest van lucht en ventilatiekanalen.
  • Controle aansluitingen van rioleringen

LEIDING EN KABELDETECTOR

Hoogwaardige Leiding & Kabel Detectoren voor het exact traceren en volgen van ondergrondse leidingen en kabels.

Na de lancering van de succesvolle metaal-detectorserie XTd, (de beste metaaldetectoren voor professionals) voor het exact opsporen van metalen voorwerpen, gaan wij met de introductie van de nieuwe serie XTpc nog een stap verder. De XTpc is het resultaat van jarenlange ervaring en innovatie. De XTpc is de meest compacte leiding & kabeldetector op de markt en maakt gebruik van de allerkleinste draadloze zender.